Islamcongres speelt met PVV en TON

Het Nationaal Islam Congres heeft een filmpje op zijn site gezet waarin toespelingen worden gemaakt op de PVV en TON. 'Ook wij zijn trots op Nederland, en ook wij kiezen partij voor haar vrijheid', is te lezen rond symbolen van de partijen van Geert Wilders en Rita Verdonk. 'Samen bouwen aan een gezond Nederland', sluit het clipje af.

De conferentie wordt 29 mei in de RAI in Amsterdam gehouden. Onlangs ontstond ophef over de bijeenkomst, nadat De Telegraaf had gemeld dat een van de organisaties achter de conferentie banden zou hebben met de als radicaal bekendstaande Moslimbroederschap en sjeik Yusuf al-Qaradawi, die fatwa's zou hebben uitgevaardigd waarin zelfmoordaanslagen worden goedgekeurd.

De Tweede Kamer eiste vervolgens tekst en uitleg. Een verzoek van de PVV voor een spoeddebat met demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) over het congres kreeg steun van VVD, CDA en de SGP. "Hierdoor wordt duidelijk aangezet tot geweld en dat kunnen we in Nederland natuurlijk niet hebben", zei PVV'er Raymond De Roon.

De organisatie van het Nationaal Islam Congres meldde dat het artikel niet op waarheid berust en distantieerde zich van de 'suggestieve berichtgeving'. De conferentie staat dit jaar in het teken van dialoog en 'empowerment'. Er worden sprekers verwacht uit Engeland, Egypte, Qatar, India, Marokko, Turkije, Nederland en Saudi-Arabië. Ook heeft de organisatie nog een 'zeer prominente geleerde' in petto, maar wie dat is, is nog een verrassing.

'Spelen met PVV en TON'