Kroegbazen Rotterdam vechten drooglegging aan

Rotterdamse kroegbazen proberen donderdagochtend via de rechter te voorkomen dat ze rond de bekerfinale 's avonds in de stad geen alcohol mogen schenken. De maatregel van de gemeente moet ongeregeldheden rond het veelbesproken tweeluik tussen Feyenoord en Ajax voorkomen, maar de horecaondernemers vrezen vooral een verlies aan inkomsten.

Volgens Frank Roolaart van de Rotterdamse tak van Koninklijke Horeca Nederland is de veiligheidsmaatregel overdreven. Van een echte dreiging zou geen sprake zijn, omdat Ajax toch al geen supporters mee mag nemen en er bij een eventuele winst voor Feyenoord geen huldiging is in het centrum, maar in het stadion.

De tweede wedstrijd van de eindstrijd in het bekertoernooi wordt om 18.30 uur gespeeld in het Feijenoord Stadion. Tenzij de rechter er een stokje voor steekt mag vanaf 14.00 uur tot middernacht in het centrum en rond het stadion geen alcohol worden geschonken.

De eerste wedstrijd in Amsterdam eindigde in een 2-0 overwinning voor Ajax. Rond het duel waren ongeregeldheden in Rotterdam toen de ME ingreep bij cafés waar op het terras antisemitische leuzen werden gescandeerd.