Fijne masturbatiemaand allemaal!

Check je linker- of rechterhand even. Zit deze er nog aan? Mooi, want deze gaat een zware tijd tegemoet. De masturbatiemaand is namelijk vandaag begonnen.

Waar omroep Veronica de meimaand ieder jaar omdoopt tot filmmaand, noemt de VS deze maand masturbatiemaand. In 1995 werd de masturbatiemaand voor het eerst in San Fransisco gehouden als protestactie wegens het gedwongen ontslag van een vooraanstaande, Amerikaanse arts.

Dokter Joycelyn Elders sprak in 1994 op Wereld Aidsdag een menigte toe. Toen vanuit het publiek de vraag kwam of masturberen vroegtijdige seksuele activiteit ontmoedigt, antwoordde Elders: "Ik denk dat het deel uitmaakt van de menselijke seksualiteit en dat het aan iedereen moet worden onderwezen."

Deze uitspraak viel slecht in het puriteinse Amerika, en de zwarte arts werd hierop de laan uitgestuurd. Haar ontslag heeft echter wel tot een traditie geleid. Ieder jaar viert men nu de hele maand mei masturbatiemaand. De initiatiefnemer, een sexshop in San Fransisco, wil met de actie de conversatie over het onterechte ontslag roerig houden en mensen laten praten over masturbatie.

Sexshop Good Vibrations ondervindt nog altijd dat mensen onwetend zijn over masturberen. Zij moeten ten eerste worden gerustgesteld, worden verteld dat het goed is te onaneren. Men schaamt zich echter nog altijd, maar men moet weten dat het gezond, aangenaam en natuurlijk is om de hand aan zichzelf te slaan. "98 procent van de mensen masturbeert, de andere 2 procent bestaat uit leugenaars", aldus de sexshop.

Good Vibrations doet al jarenlang mee aan onder andere onderwijsprogramma's om de bewustwording van het eigen genot te verhogen en het onderwerp masturbatie bespreekbaar te maken. Dankzij de sexshop durft men er nu openlijk over te praten, in plaats van te giechelen of erover te zwijgen. Het is namelijk de ultieme vorm van safe sex, dus vier allen de masturbatiemaand mee!


Mei is voor masturbatie, en iedereen doet mee