Meisje van gedwongen huwelijk gered

De Duitse politie heeft een 15-jarig meisje van een gedwongen huwelijk gered. De van oorsprong Servische tiener was in de nacht van dinsdag op woensdag naar Berlijn gebracht waar ze op 1 mei met een 19-jarige Serviër zou trouwen.

Het meisje verzond op internet een berichtje naar haar klassenleraar van het Habsburger Gymnasium die ze om hulp vroeg. De docent schakelde onmiddellijk de politie in. Politiewoordvoerder Andreas Schöplin: “De leraar snapte ook waarom het meisje niet op school was verschenen. De scholiere werd vastgehouden in de woning van haar toekomstige man.”

De scholiere wist sinds korte tijd dat ze tegen haar wil met een 19-jarige man moest trouwen. Schöplin: “Het meisje was bang dat haar familie haar zou verstoten, wanneer ze zich tegen de wens van haar moeder zou verzetten”, meldt de leraar tegen tv-zender NDR. De scholiere meldde in haar mail aan de leraar dat ze tegen haar wil werd vastgehouden. De politie bevrijdde haar.

De politie maakt de religieuze overtuiging van de ouders niet bekend. Jeugdzorg heeft zich inmiddels om de scholiere bekommerd. Desondanks verblijft het meisje inmiddels weer bij haar ouders.