[EL] Uitslag Fulham - Hamburger SV

Vanavond werden de returns gespeeld in de strijd om de Europa League. Hamburger SV ging op bezoek bij Fulham, dat vorige week in Duitsland knap met 0-0 gelijkspeelde.

De avond begon goed voor Fulham, dat vanaf het beginsignaal druk zette op de labiele defensie van de bezoekende Duitsers. Joris Mathijsen startte in het hart van de verdediging, die de storm van de beginfase doorstond. Daarop kon Hamburger SV zelf aan aanvallen denken, al was het allerminst overtuigend wat het team van nieuwe trainer Moniz liet zien.

Fulham en ook HSV speelden tevens in een te laag tempo om het de opponent moeilijk te maken. Een standaardsituatie bood uitkomst. Mladen Petric ging achter de bal staan en krulde het leder prachtig in de kruising achter de kansloze Mark Schwarzer: 0-1. Een fikse mentale klap voor Fulham, dat twee doelpunten moest maken om weer aan de goede kant van de score te komen.

Omdat HSV het naliet om direct na rust de voorsprong uit te bouwen kwam Fulham terug in het duel. De Engelsen zetten het offensief na dik een uur spelen zelfs luister bij door de gelijkmaker binnen te werken. Een fijne pass van David Murphy belandde bij Simon Davies, die goed controleerde en een dito afronding in huis had. Fulham rook bloed en drukte door. Zoltan Gera zette zijn ploeg uit een corner voor het eerst op de avond op voorsprong: 2-1.

In het laatste gedeelte van het duel viel er weinig meer te genieten op Craven Cottage. De beste kans was nog voor Ruud van Nistelrooij, die het restant van het duel onzichtbaar was. De Nederlander wist de bal echter niet genoeg te toucheren om het tot doelpunt te promoveren.

Fulham speelt op woensdag 12 mei de finale tegen Liverpool of Atlético Madrid.

 

Fulham FC

2 - 1

Hamburger SV

 69' Davies
 76' Gera
   22' Petric
 
 Gele kaart: Hangeland, (Fulham FC), Boateng, Rost, (Hamburger SV)
 
Stadion: Craven Cottage, Londen
Toeschouwers: 19.000
Arbiter: Çakir (Tur)
 
Opstelling:   Opstelling:
Schwarzer
Pantsil (Nevland/75)
Hangeland
Hughes
Konchesky
Duff
Etuhu
Murphy
Davies
Gera
Zamora (Dempsey/58)
  Rost
Demel
Boateng
Mathijsen
Aogo
Tesche (Rincón/56-Guerrero/79)
Jarolim (Rozehnal/90 1)
Zé Roberto
Pitroipa
Petric
v.Nistelrooij