'Lied Sha la lie is plagiaat'

Vader Abraham wordt door muzikant Dick van Altena beschuldigd van plagiaat van de hit 'Ik ben verliefd' (Sha la lie). Van Altena heeft inmiddels muziekauteursbelangenbehartiger Buma Stemra ingeschakeld die zich over de klacht buigt. Het nummer van Pierre Kartner vertoont volgens Van Altena te veel gelijkenissen met zijn nummer 'Angelien'.

Van Altena trok meerdere malen aan de bel bij Vader Abraham, maar die zou niet hebben willen reageren. Daarom is Van Altena nu maar naar Buma Stemra gestapt. Een commissie velt op 23 juni een oordeel over de melding van de componist. Sieneke kan ondertussen gewoon meedoen aan het Eurovise Songfestival in Noorwegen. Wanneer Van Altena gelijk krijgt, heeft hij recht op het geld dat is verdiend met 'Ik ben verliefd' (Sha la lie).

Marianne Weber, de coach van Sieneke vindt de klacht onzin: "Laat de commissie zich er maar over buigen. Als je een hit hebt, krijg je dit altijd. Waarschijnlijk melden zich nog wel meer mensen en gaat dit een heel leven leiden." Mocht de klacht worden gegrond dan kan Sieneke na het songfestival alsnog gediskwalificeerd worden. Ook bij winst zal de zangeres dan haar eventuele overwinning moeten inleveren.