Meisje van 3 betrapt op winkeldiefstal

De politie van het Zweedse Malmö heeft gisteren een wel erg jonge dievegge in de kraag gevat. Het driejarige meisje was samen met haar vier jaar oudere zusje kleding aan het jatten in een supermarkt in de stad. "Dit moet een record zijn, ik heb nog nooit eerder een driejarige dief meegemaakt", aldus de recherche.

De twee jeugdige criminelen werden gepakt toen zij voorbij de kassa probeerden te sneaken. Het winkelpersoneel vond voor maar liefst 70 euro aan kinderkleding onder de kleren van de oudste en onderop de buggy van de jongste.

"We zijn ervan overtuigd dat een volwassene in deze zaak betrokken is. De gestolen kleding had namelijk niet de juiste maat voor de meisjes. Toch heeft niemand hen met een volwassene de winkel zien binnen gaan."

Toen de politie het duo afleverde bij hun ouders, zeiden deze dat ze dachten dat hun kroost lekker in de tuin aan het spelen was. Omdat er geen bewijs is gevonden van de betrokkenheid van een volwassene, heeft de politie de zaak overgedragen aan de sociale dienst.