Werknemers Johma leggen werk neer

De werknemers van Johma Salades in Losser leggen maandag drie uur lang het werk neer. Dat meldt FNV Bondgenoten vrijdag. De staking draait om een goed sociaal plan voor een reorganisatie die er moet komen voor de 210 werknemers van het bedrijf en bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden.

De onderneming wil zeventig van de ruim tweehonderd arbeidsplaatsen schrappen en vraagt van de werknemers die blijven een loonoffer. De onderhandelingen van de bond over een goed sociaal plan liepen eerder deze week vast. Daarbij is FNV Bondgenoten nog niet overtuigd van de noodzaak van offers in de arbeidsvoorwaarden.

Bestuurder bij FNV Bondgenoten Jan Verhoeven zegt dat de bond eerst een goed sociaal plan wil, alvorens kan worden gepraat over eventuele offers. De bond erkent dat er maatregelen moeten worden genomen, maar eist voor vertrekkende werknemers een 'normaal' sociaal plan.

De staking volgt op het verlopen van een ultimatum dat FNV Bondgenoten had gesteld voor vrijdag 13.00 uur. De werknemers leggen maandag van 13.00 tot 16.00 uur het werk neer.