Rupert Grint kijkt eerste seksscène met ouders

Rupert Grint slaat een ander pad in met de nieuwe film 'Cherrybomb'. Hij is vooral bekend als Harry Potters hartsvriend en medetovenaarsleerling Ron Weasley; in zijn nieuwe film gaat hij een weekeinde van seks, drugs en auto's stelen tegemoet. Een pikante seksscène zorgde voor wat ongemakkelijke momentjes bij hem thuis.

De 21-jarige acteur doet de scène samen met zijn 24-jarige tegenspeelster Kimberley Nixon. Zijn ouders wisten niks van de scène toen ze de film gingen bekijken. "Het was pijnlijk. De scène is erg smaakvol gedaan, maar het is er niet een die je graag samen met je ouders bekijkt", vertelt de roodharige Grint aan de website van de Britse krant Daily Mirror. "Toen het eenmaal zover was, zaten we eigenlijk gewoon te kijken. Iedereen hield wel zijn mond, achteraf ook. Dat was een hele opluchting."

Toch was de scène confronterender dan hij had verwacht, vooral voor hem. "Natuurlijk wilde ik niet dat mijn billen te zien zouden zijn op het beeldscherm, maar de scène laat veel aan de verbeelding over. Je bent je wel erg bewust van jezelf. Dat was zeker erger voor Kimberley, er is veel meer van haar lichaam te zien. Je moet het gewoon over je heen laten komen", licht de Britse acteur toe.

Het is maar de vraag of Grint nog een keer zo'n scène zou willen spelen. Hij grijnst: "Nu ik er een heb gedaan, vind ik de volgende vast minder eng. Of ik ben in ieder geval minder nerveus."