Peter R. de Vries twijfelt over stoppen

Peter R. de Vries voelt zich lelijk in de steek gelaten door zijn collega's van de pers. Hij is door velen door de mangel gehaald omdat hij een vonnis naast zich neerlegde een week geleden. Hij twijfelt op zijn website dan ook of hij nog wel moet doorgaan of dat stoppen beter is.

Dat hij een tweede vonnis wel uitvoerde, namelijk het niet uitzenden van geheime opnames met seriemoordenaar Koos Hertogs, was omdat dit anderhalf miljoen euro zou kosten. Wat De Vries frustreert is dat zijn onderzoek over corruptie binnen de rechtszaak niet serieus wordt genomen. "Natuurlijk mag je kritiek hebben op mijn beslissing om de eerdere beelden toch uit te zenden, maar een beetje journalistieke insteek daarbij is echt niet verboden. Maar, de werkelijkheid is dat driekwart van de pers zit te meesmuilen en te gnuiven dat die vermaledijde misdaadverslaggever eindelijk een keertje wordt teruggefloten. Dat is veel leuker!"

De Vries, die gisteren 1,8 miljoen kijkers trok, vervolgt: "Ik sta volledig achter wat ik heb gedaan. Geen seconde spijt van. Hiervoor ben ik immers misdaadjournalist geworden. Maar ik ga wel de komende tijd eens goed nadenken of ik onder dit gesternte nog wel door wil. Ik wil zelf graag geloofwaardig blijven. En dat betekent dat ik het moeilijk vind om volgende week weer achter een draaideurcrimineel aan te gaan die toevallig de weg naar de kortgedingrechter niet kent, terwijl ik de beruchtste crimineel van Nederland, een seriemoordenaar met drie advocaten, min of meer moet laten lopen. Bij MIJ knaagt dat."