Kort geding Stegeman tegen OM

Alberto Stegeman spant een kort geding aan tegen het Openbaar Ministerie. De undercoverjournalist eist dat het OM een artikel van zijn site haalt waarin staat dat de onthullingen in zijn programma Undercover in Nederland gedeeltelijk gemanipuleerd zijn. Stegeman noemt dit 'klinkklare onzin'.

Donderdag eiste het OM in Haarlem een boete van 1740 euro tegen Stegeman omdat hij in december 2008 met een vervalste toegangspas binnendrong bij het bedrijventerrein van Schiphol. Volgens het OM was in de uitzending sprake van misleiding. Zo zou de nagemaakte toegangspas nooit gebruikt zijn en zou een achtervolging in scene zijn gezet.

Stegeman beweerde dat het een fluitje van een cent was om een KLM-toegangspas na te maken en dat dit geregeld gebeurt. Vervolgens zou hij in de kofferbak van een auto met een collega naar binnen zijn gereden. De collega zou de neppas hebben gebruikt, maar volgens justitie zat er een KLM-medewerker achter het stuur die een echte pas gebruikte.

Stegeman houdt vol dat het een medewerker van Undercover in Nederland was die met een vervalste pas langs de beveiliging kwam. Hij stelt dat hij een ernstig lek in de beveiliging van Schiphol aan het licht heeft gebracht en eist rectificatie van het OM, dat volgens hem 'niet alleen uit de bocht vliegt, maar ook over de kop is geslagen'.