Bekerfinale over twee duels

De bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax zal toch over twee wedstrijden gaan. Dat gerucht gaat momenteel en zal later op de middag door de KNVB bekend worden gemaakt op een ingelaste persconferentie.

De bond is dus uiteindelijk toch gezwicht onder de druk van de politiek. Er was in de aanloop naar de finale veel ophef rond de veiligheid van de wedstrijd. Zo besloot Ajax minder fans mee te nemen naar de Kuip, omdat men de veiligheid niet kan garanderen en de inzet van extra veiligheidsfunctionarissen zou enkele tonnen extra gaan kosten.

Update:
De bekerfinale wordt inderdaad over twee duels gespeeld. Het eerste duel zal op 25 april worden gespeeld, terwijl het tweede op 6 mei op het programma staat. Om 14.00 uur zal de KNVB deze beslissing toelichten tijdens een persconferentie in Zeist. Dan zal ook bekend worden gemaakt waar het eerste gespeeld zal gaan worden.

Update 13:13 uur
De Telegraaf meldt nu ook dat er bij beide duels geen uitpubliek aanwezig zal mogen zijn.

Update 13.27 uur
De bekerstrijd zal vermoedelijk op 25 april worden afgewerkt in Amsterdam en op 6 mei zal de bekerclash vervolgd worden in de Rotterdamse Kuip.