Uitslagen Eredivisie speelronde 31

Dit weekend werd in de Eredivisie de 31e speelronde afgewerkt. Twente en Ajax liepen twee punten uit op PSV, dat met een 0-0 tegen Feyenoord belangrijke punten verspeelde. RKC greep de laatste strohalm.

RKC Waalwijk begon afgelopen vrijdag met een duidelijke missie aan het duel tegen Vitesse. Alleen winst zou goed genoeg zijn, bij elk minder resultaat zou de ploeg van trainer Ruud Brood verzekerd zijn van de laatste plaats en dus volgend seizoen uit moeten komen in de Jupiler League. RKC had in heel 2010 nog geen punt gepakt dus er was vanuit de buitenwacht weinig hoop vooraf. RKC zelf geloofde er echter nog wel in, en werd in de wedstrijd al snel op haar wenken bediend, Jong-a-Pin werkte namelijk de bal achter zijn eigen keeper, 1-0 na dertien minuten. Drie minuten later was die score al verdubbeld door Boerrigter: 2-0. In de tweede helft nam RKC verder afstand van Vitesse door doelpunten van Muder en De Ceulaer. De wedstrijd eindigde in 4-1 door een eigen doelpunt van Mulder in de 83e minuut. Door de overwinning is degradatie voor RKC nog even uitgesteld.

Sparta Rotterdam kwam gisteravond uit tegen Heracles Almelo. De thuisploeg stond voor het eerst onder leiding van de nieuwe trainer Aad de Mos, hij volgde afgelopen week Frans Adelaar op, die al vijf wedstrijden achtereen had verloren. De Mos pakte direct zijn eerste punt door Heracles op 1-1 te houden. Vlak voor rust had Everton de mogelijkheid om via een strafschop zijn ploeg op 0-1 te zetten, maar hij schoot tegen Sparta-keeper Seliga aan. Na rust kwam de 0-1 er toch, in de 47e minuut wist Dost te scoren. Vijf minuten later scoorde Sparta via Duplan tegen, waarna in het restant van de wedstrijd niet meer werd gescoord: 1-1

ADO Den Haag, sinds kort ook onder leiding van een nieuwe trainer, wist dat het bij winst op FC Utrecht uit de gevarenzone zou klimmen. Vorige week werd na een goede wedstrijd nog op het nippertje verloren van Ajax (0-1 in de 93e minuut), vandaag hadden de Hagenezen weer alle kans op de overwinning. FC Utrecht speelde namelijk een slechte wedstrijd. ADO profiteerde optimaal door in de 17e minuut via Buijs de 0-1 te maken. Vlak voor rust maakte Verhoek uit een snelle counter er 0-2 van. Na rust ging FC Utrecht agressiever spelen, maar doelman Coutinho redde bij een omhaal van Mulenga, en verdediger Kum wist ook nog een bal van de lijn te halen. ADO hield stand en boekte zo drie hele belangrijke punten.

Ajax ontving vanmiddag VVV-Venlo. Eerder dit seizoen won Ajax op bezoek bij VVV met 0-4, door vier doelpunten van Suárez. Dat de combinatie VVV-Suárez voor VVV geen goede is bleek ook vanmiddag. Om geen herhaling van vorige week te krijgen, waar het beslissende doelpunt dus pas in de 93e minuut viel, schoot Ajax razendsnel uit de startblokken. Binnen twaalf minuten stond Ajax namelijk al op 3-0. Een vrije trap van Suárez in de vijfde minuut betekende de 1-0, vier minuten later gevolgd door de 2-0 uit een penalty, wederom Suárez. Pantelic maakte er in de twaalfde minuut 3-0 van. Ajax zakte nu een tijdje terug, maar zette voor rust weer aan wat resulteerde in de 4-0 van Emanuelson in de 38e minuut en de 5-0 van opnieuw Suárez in de 42e minuut. In de tweede helft verzuimde Ajax de score uit te bouwen. Toch werd er nog tweemaal gescoord, Pantelic zorgde in de 75e minuut voor de 6-0, en vijf minuten later met zijn derde van de middag voor de 7-0. Ajax is hard op weg om de 100-doelpuntengrens te passeren, met nog drie wedstrijden te gaan heeft Ajax daar nog vier doelpunten voor nodig.

FC Twente won gisteravond met 2-0 van sc Heerenveen en behoudt zo de vier punten voorsprong op Ajax. FC Groningen stond al snel voor tegen Willem II, Enevoldsen scoorde namelijk binnen één minuut. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-0.