Uitslagen Eredivisie speelronde 30

Dit weekend werd in de Eredivisie de 30e speelronde afgewerkt. Ajax kwam goed weg bij ADO Den Haag, waargeb het nipt met 0-1 won, en zo in het spoor bleef van FC Twente, dat eerder al met 0-2 had gewonnen bij VVV-Venlo.

RKC ging gisteravond op bezoek bij Roda JC, een tegenstander die in de eerste helft van de competitie met 4-1 werd verslagen. Ook gisteren leek het even dat RKC eindelijk weer eens punten ging pakken, in de zevende minuut kwam de ploeg van trainer Ruud Brood al op een 0-1 voorsprong via Benschop. Lang kon het echter niet van de voorsprong genieten, in de 23e minuut kwam Roda al langszij via Skoubo. RKC'er Colin deed zijn ploeg in de 34e minuut de das om door de bal in eigen doel te werken. Het verzet van RKC was gebroken en Roda kon via een hattrick van Junker in de 62e, 69e, en 81e minuut uitlopen naar een 5-1 overwinning. RKC is nog een nederlaag verwijderd van degradatie naar de Jupiler League, na slechts een jaar in de Eredivisie.

FC Twente blijft vol op jacht naar het kampioenschap. Gisteren werd in Venlo met 0-2 gewonnen van VVV. N'Kufo schoot Twente in de 38e minuut op voorsprong. In de tweede helft zette VVV meer druk op Twente, maar Twente besliste twee minuten voor tijd het duel definitief, Ruiz maakte de 0-2. Voor Twente breekt nu een moeilijk programma aan, met onder andere AZ, Feyenoord en NAC Breda nog in het vooruitzicht.

Ajax is vanmiddag met de schrik vrijgekomen op bezoek bij ADO Den Haag. De thuisclub had in de eerste helft twee dotten van kansen, maar Derijck en Soltani faalden jammerlijk. In de tweede helft moest ADO-doelman Zwinkels na een blessure vervangen worden door Ditewig, die direct twee knappe reddingen verrichte op een schot van De Jong en de rebound van Suárez. Vlak daarna kreeg de invallende keeper echter de rode kaart na een slaande beweging richting De Zeeuw. Na flink wat tumult werd besloten dat Van der Bergh de keeperstrui aan zou trekken. De gelegenheidskeeper had enkele goede reddingen in huis en leek de 0-0 stand voor ADO te behouden. In de derde minuut van de blessuretijd (van in totaal zeven) werd er dan uiteindelijk toch gescoord door Ajax, een schot van Alderweireld was onhoudbaar voor Van der Bergh: 0-1. Ajax houdt zo de aansluiting met FC Twente

Feyenoord speelde vanmiddag doelpuntloos gelijk thuis tegen NAC Breda, waardoor de Rotterdammers AZ twee punten dichterbij zagen komen. De ploeg uit Alkmaar won namelijk gisteravond met 2-0 van FC Utrecht. Vitesse won gisteravond verrassend met 3-0 van FC Groningen. PSV had het lange tijd moeilijk op bezoek bij Willem II, maar kwam tien minuten voor tijd toch op 0-1 na een benutte strafschop van Dzsudzsák. Het slotoffensief wan Willem II mocht niet meer baten.

zo 11/4 FC Groningen Willem II

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League. In de Jupiler League werd De Graafschap vanmiddag kampioen, door Go Ahead Eagles met 3-2 te verslaan.