De man zonder benen

De Amerikaanse televisiezender TLC zendt op Paaszondag een aangrijpende documentaire uit over een man zonder benen. De hoofdrol in deze documentaire is weggelegd voor Kenny Easterday (Nederlands: 'Paasdag'). De 35-jarige man uit West Virginia werd met het gendefect Sacral agenesis geboren. Hierdoor heeft zijn ruggenwervel zich niet goed kunnen ontwikkelen en restte de artsen niets anders dan zijn benen te amputeren. Ondanks dit alles weet Easterday toch een gelukkig leven te leiden.

De artsen voorspelden Kenny geen lang leven. Ouder dan 21 jaar zou hij volgens hen nooit worden. Maar de man wist iedereen te verbazen en geniet op 35-jarige leeftijd vol van het leven. Hij heeft plezier, een baan en seks. "We hebben net als ieder ander stel gewoon seks. Kenny heeft nog gewoon alles wat een man een man maakt", zegt zijn verloofde Nicky Bernaldes.

Een beenprothese weigert Kenny. Hij beweegt zich voort op een skateboard en redt zich daar prima mee. "Mijn vader heeft me geleerd om mijn handen te gebruiken om behoorlijk goed op te kunnen lopen", zegt hij. Kenny werd in 1988 al 'beroemd' door zijn rol in een documentaire. In 'The Kid Brother' toonde hij zijn dagelijkse worsteling met het leven. Nu, 22 jaar later, krijgen we te zien hoe Kenny zich berust heeft in zijn lot.

Hij heeft zijn leven goed voor elkaar en binnenkort gaat hij trouwen. Van zijn eerste vrouw Sarah, is hij reeds gescheiden. Nu beproeft hij zijn geluk met Nicky en heeft grootse plannen. "Ik wil een kind van mezelf. Een kind dat tegen anderen zegt: 'Kijk! Dat is mijn vader!'", aldus de 35-jarige.