Oom en tante Frans Bauer wilden samen sterven

De oom en tante van Frans Bauer wilden samen een einde aan hun leven maken. Dat concludeert de politie vandaag na uitgebreid onderzoek. Bauers tante Doortje werd eergisteravond dood aangetroffen in haar woonwagen. Haar man Giel is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Bauers oom is gisteravond verhoord. Hij vertelde dat hij samen met zijn vrouw uit het leven wilde stappen. Bovendien vonden agenten een brief in de woonwagen van het stel. In die brief maken de 60-jarige Doortje en de 59-jarige Giel duidelijk niet langer te willen leven. Met een vuurwapen wilden ze een einde maken aan hun leven. De politie verwacht het onderzoek naar de exacte toedracht op korte termijn af te kunnen ronden.

Frans vertelde gisteravond dat hij het gevoel heeft 'in een film' te zitten. "Het is iets heel aparts". De volkszanger was eergisteravond bij zijn ouders, die naast Doortje en Giel wonen. Doortje was een zus van Frans' moeder. De familie Bauer wil het drama in alle rust verwerken en krijgt hulp van Slachtofferhulp. "Iemand komt praten met ons gezin. En met mij, want ik heb ook een aantal dingen gezien die je maar beter niet kunt zien."