Uitslag Go Ahead Eagles - Ajax

Vandaag en gisteren stonden de halve finales van de KNVB Beker op het programma. Gisteren al won Feyenoord verrassend van FC Twente in de Kuip. Vandaag nam Ajax het in Deventer op tegen Go Ahead Eagles.

Beide teams begonnen aanvallend, en het was Demy de Zeeuw die in de elfde minuut de Amsterdammers op voorsprong bracht. In de 38ste minuut verdubbelde Pantelic de score voor Ajax. Gedurende de gehele wedstrijd waren er wel wat kansen voor Go Ahead, maar Stekelenburg stond bij al deze acties in de weg. Na rust leek het erop dat Ajax het zakelijk uit ging spelen en dat de wedstrijd zou stoppen op een 0-2 overwinning. Echter, nadat Rommedahl in het veld was gekomen, werd er drie keer in vier minuten gescoord. Achtereenvolgens troffen De Jong, Eriksen en Rommedahl doel en brachten zo de stand op 0-5. Nadat Lodeiro in de 77ste minuut was ingevallen, bepaalde hij de eindscore in de 85ste minuut op 0-6.

De finale van de KNVB beker gaat dus tussen Feyenoord en Ajax en zal op 25 April worden gespeeld in de Kuip.