Tractor rijdt vier fietsers dood

In België zijn gistermiddag vier fietsers doodgereden. Een tractor reed een groep bejaarde fietsers van achteren aan. Vier van hen, waaronder een echtpaar, vonden hierbij de dood. Drie anderen raakten gewond. Eén persoon ligt zwaargewond in het ziekenhuis, haar toestand is zorgwekkend, maar stabiel.

Het ongeval vond gisteren plaats bij het Belgische Dorp Bocholt, vlak over de grens bij Weert. De bestuurder van de tractor heeft verklaard dat hij verblind werd door de laagstaande zon. Uit een eerste onderzoek blijkt echter dat de balen hooi die hij op zijn vork vervoerde, het zicht mogelijk hebben belemmerd.

Het groepje fietsers, dat uit tien personen van in de zeventig jaar bestond, was rond vier uur onderweg van Bocholt naar Peer. Slechts drie personen bleven ongedeerd. Het parket in Tongeren is een onderzoek gestart, waaruit bleek dat de hooibalen op de tractor waarschijnlijk het zicht van de bestuurder belemmerden, en niet de laagstaande zon, zoals hij zelf aangaf. Het onderzoek wordt voortgezet.