PvdA Almere wil uitleg van PVV

Fractievoorzitter Alphons Muurlink van de PvdA in Almere wil weten van de PVV waarom ze zo snel de handoek in de ring hebben gegooid. De Partij van Wilders, de grootste in Almere, gaf gisteravond aan niet in het stadsbestuur te willen. "We hebben een gesprek met de PVV gehad dat niet meer dan een halfuurtje heeft geduurd. Laat ze vanavond tijdens de raadsvergadering maar eens uitleggen waarom ze er nu al mee stoppen", zegt Muurlink.

Na een paar verkenningsgesprekken vond PVV-fractievoorzitter Raymond de Roon het al genoeg. Volgens hem willen de andere partijen geen concessies doen en wordt de PVV in de oppositierol gedrukt.

Maar naast de PvdA vindt ook de VVD dit onzin. "Ze hebben een schwalbe gemaakt om zo de andere partijen rood aan te smeren", zei fractieleider Arno Visser van de VVD vanochtend. Volgens hem lijkt het erop dat de PVV helemaal niet in het stadsbestuur wil.

"In een democratie hoort de PVV verslag uit te brengen. We zullen daarna praten over wat er verder gebeurt. Wij zijn de tweede partij in Almere, dus we zouden de onderhandelingen kunnen overnemen. Maar daar gaan we eerst over praten", zegt Muurlink.