Veertig honden in te kleine hokken

Een moeder en dochter zijn gisteren aangehouden omdat er bij de woning van de moeder in het Brabantse Mierlo ongeveer veertig honden in te kleine hokken zaten. De dieren, waaronder bulldogs, mopshonden en spaniels, hadden geen vers water. Alle honden zijn in beslag genomen.

De politie was naar de woning gegaan na een anonieme melding dat er mogelijk wiet werd gekweekt. Er was geen kwekerij, maar agenten troffen bij de loodsen en in de woning wel een groot aantal honden aan.

De politie informeerde de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV, die met een dierenarts naar de woning kwam. De vrouwen kregen een uur de tijd om de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren of voor een andere oplossing te zorgen. Dat kregen ze niet voor elkaar.

Toen de honden daarna in beslag werden genomen, wilden de twee er een aantal bij zich houden. Hierop werden ze rond 17.00 uur aangehouden. De vrouwen van 60 en 28 zijn na verhoor vrijgelaten en hebben een paar dieren teruggekregen. De politie en de AID onderzoeken de zaak.