Uitslagen Champions League (10/03/2010)

Vanavond stonden er opnieuw twee returns uit de achtste finales van de Champions League op het programma. Manchester United klaarde in eigen huis de klus tegen AC Milan, terwijl Real Madrid in eigen huis werd uitgeschakeld door Olympique Lyon.

Real Madrid - Olympique Lyon

Real Madrid is in de achtste finales van de Champions League al uitgeschakeld. De Spaanse grootmacht speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Olympique Lyon. Aangezien de Franse ploeg in eigen stadion met 1-0 wonnen dankzij een doelpunt van Makoun, bekeren zij door en is het Europese avontuur voor Real Madrid voorbij.

De koploper van de Spaanse competitie begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na zes minuten dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo al op 1-0. De Koninklijke had de score voor rust met gemak kunnen vergroten, maar het vizier bij onder anderen Higuaín en Ronaldo stonden niet op scherp. Olympique Lyon kon voor rust nauwelijks voor gevaar stichten en mochten blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 stond.

Na rust waren de rollen compleet omgedraaid. Dankzij twee wissels van trainer Puel op het middenveld van Lyon, begon de ploeg steeds beter te draaien. Dit resulteerde in kansen voor Gonalons en Lopéz, maar beiden konden de gelijkmaker nog niet scoren. Na een snelle aanval wist Pjanic dit uiteindelijk wel te doen.

Daardoor moest Real Madrid, waar Rafael van der Vaart na ruim een uur inviel, tweemaal scoren. De Spaanse ploeg zette aan, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. De grootste mogelijkheden waren voor Lyon, maar Lopéz en Delgado wisten oog in oog met Casillas niet te scoren. De droom van Real Madrid, om de finale van de Champions League in eigen huis te spelen, spatte door dit resultaat totaal uiteen.

Real Madrid

1 - 1

Olympique Lyon

6' Ronaldo
   75' Pjanic

Gele kaart: Granero, v.d. Vaart, (Real Madrid), Cris, Delgado, (Olympique Lyon)

Manchester United - AC Milan

Manchester United heeft zich op knappe wijze weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelse ploeg won, na de 2-3 zege in Milaan, in eigen huis met maar liefst 4-0 van AC Milan.

Bij AC Milan mocht Klaas-Jan Huntelaar in de basis beginnen, maar de Nederlandse spits kon voorin geen potten breken. De spits miste in de eerste helft een grote kans en wist in het vervolg van de wedstrijd niet uit te blinken. Edwin van der Sar had de gehele wedstrijd weinig te doen, aangezien het grootste gedeelte van het spel zich afspeelde op de helft van AC Milan.

Al na een kwartier opende Wayne Rooney de score en bracht zo zijn ploeg op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong. Kort na rust verdubbelde Rooney de score. Nani wist met een prachtige voorzet de Engelse spits te bedienen, die vervolgens beheerst afrondde. AC Milan, waar David Beckham in de tweede helft weer eens wat minuten mocht maken op Old Trafford, wist niet terug te komen in de wedstrijd en zag tot overmaat van ramp Nani en Fletcher nog tegenscoren.