'Ook misbruik op Eindhovense kostschool'

Ook op de Eindhovense kostschool Eikenburg zijn jongens misbruikt. Elf oud-leerlingen hebben verklaard structureel misbruikt te zijn door broeders van de kostschool. Dat meldt de Wereldomroep vandaag. De organisatie wil tegen de omroep niet veel zeggen over de aantijgingen. Een van de broeders is volgens een overste na problemen in een psychiatrische inrichting terechtgekomen.

Het misbruik zou zich tussen 1956 en 1983 hebben afgespeeld. Naast seksueel misbruik ging het ook om fysiek geweld. Op de kostschool zaten veel kinderen van diplomaten en personeel van bedrijven als Philips, die in het buitenland werken. De kerkorganisatie Broeders van Liefde hield de kostschool draaiende. Eikenburg wordt niet meer als kostschool gebruikt.

De Nederlandse Bisschoppenconferentie maakte gisteren bekend dat er een onderzoek komt naar seksueel misbruik bij de katholieke kerk. De aankondiging volgde op recente berichten over seksueel misbruik in katholieke instellingen. De kerkelijke instelling Hulp en Recht kreeg de afgelopen tijd meer dan honderdzestig meldingen binnen over het misbruik.

'Ook misbruik op Eindhovense kostschool'
'Ook misbruik op Eindhovense kostschool' (Foto: Novum)