Politie beswaffelt dienstauto agentes

De politie van het zuiden van Zweden is een intern onderzoek gestart naar aanleiding van een internetblogger. Blogger Farbror Blå, Zweeds voor Blauwe Oom, beweert politieman te zijn en samen met een collega de dienstauto van een vrouwelijke collega te hebben beswaffeld.

De agent en zijn collega hebben hun eikel tegen onder andere de deurgrepen, versnellingspook, het stuur en de portofoon gewreven. "Toen de agentes een tochtje hadden gemaakt met de beswaffelde auto vertelden wij hen wat wij met hun auto hadden uitgespookt", beschrijft de beste man. "Ik heb nog nooit iemand zo zien schrikken."

Ollning, de activiteit die de ranzige agenten bezigden, is een Zweedse variant op het Nederlandse swaffelen. Ollning, vernoemd naar 'Ollon', het Zweedse woord voor 'eikel', is een enorme rage in de koude gebieden. De grap is hier om met het topje van je piemel voorwerpen aan te raken.

De bloggende agent heeft nog veel meer hilariteiten op zijn kerfstok. Zo gaf hij al eens het lijk van een hangende man grijnzend een hand, en bekent hij dat het 'verdomd lekker' voelt om iemand in zijn mond te stompen.

De politie van de Zweedse provincie Skåne kan niet om de grappen en grollen lachen. "Het lijkt erop dat de agent werkzaam is in het korps van Skåne", laat een woordvoerder weten. "Ik ben van mening dat hij een misdaad heeft begaan en heb de zaak uit handen gegeven aan Interne Zaken."

Het staat buiten kijf dat Blauwe Oom daadwerkelijk een politieman is. Enkele details die worden genoemd zijn alleen bekend onder werknemers van het politiekorps. Mocht de man worden betrapt, dan hangt ontslag hem boven het hoofd.