Ex-topmannen Infinity Ward klagen Activision aan

Zoals eerder deze week al te lezen was, is er het een en ander gebeurd tussen Activision en een tweetal (intussen) ex-topmannen van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella. Afgelopen maandag werden beide uit hun functie gezet na een onderzoek dat Activision in gang gezet had. De conclusie was dat zowel West als Zampella contractbreuk gepleegd hadden en dat dit voldoende reden was om ze per direct te ontslaan.

Het advocatenkantoor O'Melveny & Myers LLP heeft nu laten weten dat zij een aanklacht ingediend hebben tegen Activision omdat de publisher verzuimt om royalties uit te betalen. De Call of Duty-games van Infinity Ward hebben miljarden aan inkomsten gegenereert. Modern Warfare is één van de meest succesvolle games ooit en was alleen al goed voor ruim $3 miljard aan verkopen. Het ontslag van West en Zampella  zou betekenen dat zij daar geen cent van te zien gaan krijgen. West en Campella geven daarop het volgende commentaar:

 "We were shocked by Activision's decision to terminate our contract. We poured our heart and soul into that company, building not only a world class development studio, but assembling a team we've been proud to work with for nearly a decade.  We think the work we've done speaks for itself. After all we have given to Activision, we shouldn't have to sue to get paid."

Het doel van deze rechtszaak is dan ook om Activision ertoe te dwingen om West en Zampella te compenseren voor het werk dat ze geleverd hebben, alsmede om rechten op Modern Warfare-games te behouden aangezien deze contractueel vastlagen na de inlijving van Infinity Ward door Activision in 2003.

West Zampella

West (links) & Zampella (rechts)