Giel Beelen weer rijbewijs kwijt

Giel Beelen is zijn rijbewijs weer eens kwijt. Hij mag tien maanden niet rijden. Daarbij komt nog een voorwaardelijke rijontzegging van tien maanden. De voorwaardelijke straf krijgt hij omdat hij al anderhalf jaar geen bon meer aan zijn broek heeft gehad.

Beelen reed in twee maanden tijd vier keer meer dan veertig kilometer per uur te hard. Hij kreeg hiervoor 2430 euro aan boetes opgelegd. Volgens Beelen reed hij zo hard omdat hij zich in een 'labiele fase in zijn leven bevond'. Hij wilde zo snel mogelijk thuis zijn omdat hij net een nieuwe relatie had. De 3FM-dj benadrukte nog dat hij niemand in gevaar gebracht heeft omdat het stil was op de weg.

Het is nu de vierde keer dat de dj zijn rijbewijs mag inleveren. De vorige keren raakte hij ook zijn rijbewijs kwijt wegens te hard rijden. "Iemand die zo vaak gewaarschuwd is en toch vier forse overtredingen maakt, verdient een ontzegging," zo zegt de officier van justitie.

De laatste keer dat Beelen zijn rijbewijs kwijt was liet hij zich steeds door een taxi naar de studio brengen. "Dat is ook lekker, dan kan ik werken op de achterbank."