Gezin land uitgezet om diefstal 53 cent

Een Australische vrouw wordt vrijdag samen met haar twee zonen de Verenigde Staten uitgetrapt. Het gezin is niet langer welkom in het land nadat Tracey Washingtons oudste zoon een medeleerling had beroofd van maar liefst 53 cent.

Washington verhuisde vorig jaar van Australië naar de Amerikaanse stad San Fransisco om daar te trouwen met haar grote liefde die ze tijdens een vakantie had leren kennen. In mei werden zij en haar kinderen van dertien en vijf jaar tot illegale immigrant verklaard nadat de termijn om een verblijfsvergunning aan te vragen was verstreken. Volgens Washington had de Amerikaanse immigratiedienst haar echter een verkeerde einddatum doorgegeven.

Mevrouw Washington trok zich niets aan van haar illegale status en bleef bij haar man Charles wonen. Al die tijd kraaide er geen haan naar, totdat de puberzoon werd opgepakt op verdenking van geweldpleging, beroving en afpersing na een incident op het schoolplein in januari. 

Tijdens de vermeende beroving maakte de jongen een bedrag van slechts 53 dollarcent buit. Volgens de advocaat was de stomp dan ook een grap. De getroffen scholier bleek ongedeerd en de dader had zelfs zijn excuses aangeboden. De ouders van het slachtoffer deden echter aangifte bij de politie, waarna het balletje is gaan rollen.

Ondanks het incident is het land van de onbegrensde mogelijkheden onverbiddelijk. Het drietal zal vrijdag het land worden uitgezet. Meneer Washington kan zijn vrouw echter niet achterna reizen wegens een voogdijregeling met zijn ex voor hun twaalfjarige dochter. De regering van Australië heeft geweigerd te bemiddelen in de uitzettingszaak.