Duizenden poseren naakt voor Opera House

Ruim vijfduizend personen hebben vandaag lage temperaturen weten te trotseren voor een foto voor het Opera House in de Australische stad Sydney. Mensen van alle leeftijden en maten poseerden voor het ochtendgloren naakt op de trappen van het muziekgebouw voor de bekende Amerikaanse beeldend kunstenaar Spencer Tunick, zo berichtten Australische media.

Tunick fotografeerde hen staand met hun armen in de lucht. Ook moesten de modellen op de grond liggen en elkaar omhelzen. Het evenement, getiteld 'Mardi Gras: De Basis', trok twee keer zoveel belangstellenden als verwacht en viel samen met Sydney's jaarlijkse parade van homoseksuelen en lesbiënnes op zaterdag. "Homoseksuele mannen en vrouwen lagen naakt naast hun heteroburen. Dit gaf de wereld de krachtige boodschap dat Australiërs een vrije en gelijkwaardige samenleving omarmen", verklaarde Tunick.

De artiest is vooral bekend door zijn opstellingen van grote aantallen naakte mensen in de natuur en in grote steden als New York en Londen. In 2007 wist hij maar liefst 18.000 naakte mensen bijeen te krijgen in Mexico-stad.