Uitslag Juventus - Ajax

Ajax mocht vanavond in Turijn proberen de achterstand van 1-2 tegen Juventus weg te werken. In eigen huis deden twee doelpunten van Amauri de Amsterdamse ploeg de das om en vanavond mocht de ploeg van Martin Jol dus proberen alsnog door te gaan in de Europa League. De Amsterdammers hadden daar wel minimaal twee doelpunten voor nodig.

Beide ploegen begonnen voortvarend aan het duel. Waar Manninger bijna een doelpunt gunde aan Pantelic, was Stekelenburg aan de andere kant attent op een knal van Marchisio. Na een kwartier spelen moest de geblesseerde Amauri noodgedwongen gewisseld worden voor Trezeguet en met de Franse spits had de Ajax-verdediging beduidend meer moeite. De Amsterdammers kwamen kort na de wissel goed weg, aangezien een kopbal van Sissoko op de paal belandde. Ajax, zonder de geschorste Suárez, kon daar weinig tegenover zetten. Aangezien de verdediging van de Oude Dame goed stond opgesteld, kon de Amsterdamse ploeg in aanvallend opzicht voor weinig gevaar zorgen.

Toch had Ajax na ruim twintig minuten een grote kans om de voorsprong te nemen. Nadat keeper Manninger een Amsterdamse hoekschop losliet, kreeg Vertonghen een vrije schietkans. Hij knalde de bal echter hoog over het vijandelijke doel. Na een half uur spelen voorkwamen Enoh en Eriksen een achterstand. Beide Ajacieden haalden uit twee verschillende corners van Juventus met het hoofd de bal van de lijn. Juventus bleef aandringen en in een scrimmage kwam de Italiaanse ploeg bijna op voorsprong. Vertonghen en Oleguer voorkwamen echter een tegendoelpunt. Ajax drong in de slotfase aan, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg van Martin Jol niet. Daarom gingen beide ploegen met een doelpuntloos gelijkspel de rust in.

Na rust startte Ajax aanvallend en was de ploeg veel op de helft van Juventus te vinden. Pantelic en Eriksen kregen kansen, maar beide pogingen resulteerden niet in de openingstreffer. Na ruim een uur spelen besloot Ajax-trainer Jol de tegenvallende Sulejmani te vervangen voor de Koreaanse spits Suk. Ajax drong aan, maar Juventus kwam toch bijna op voorsprong. Een vrije trap van Del Piero ging via de muur en Stekelenburg maar net over het doel. In het laatste kwartier ging Ajax alle risico's nemen, getuige de inbreng van Emanuelson en Rommedahl. De Amsterdammers bleven jacht maken op een doelpunt, maar Juventus gaf achterin nauwelijks ruimte weg.

Vijf minuten voor tijd werd invaller Rommedahl knap vrijgespeeld aan de rechterkant en hij had alle ruimte om de bal panklaar te leggen voor één zijn collega-aanvallers. De voorzet van de Deen kwam echter in de voeten van de verdediging van Juventus. Kort daarna kwam een voorzet van Rommedahl wel gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar De Jong kwam net een stap tekort om echt gevaarlijk te worden. Emanuelson was vervolgens nog het dichtst bij een doelpunt. Hij kreeg de bal vanuit een afgeketste hoekschop, maar het schot ging net voorlangs het doel. Na drie minuten blessuretijd, vond scheidsrechter Duhamel het genoeg en de uitschakeling van Ajax in de Europa League werd helaas een feit.