Homo's boos: Rouvoet 'weigerminister'

Minister André Rouvoet (ChristenUnie) heeft zijn portefeuille homo-emancipatie overgedragen aan staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA). Homo-emancipatie viel eerst onder de afgetreden minister van Onderwijs Ronald Plasterk van de PvdA. De homogemeenschap in Nederland reageert furieus over de gang van zaken.

"Het lijkt er toch op dat Rouvoet geen zin heeft zich te branden aan dit voor de ChristenUnie toch gevoelige onderwerp", stelde voorzitter Frank van Dalen van organisatie ProGay. "De ChristenUnie heeft zich toen ook aan de afspraken geconformeerd. Het is een zwaktebod dat de portefeuille nu van een minister naar een staatssecretaris gaat."

Ook hoofdredacteur Henk Krol van de GayKrant noemt de benoeming van Van Bijsterveldt "een teken aan de wand. Wij hebben van bronnen uit Den Haag vernomen dat Rouvoet zijn vingers niet aan dit pakket wil branden." Volgens Krol dreigt door dit soort besluiten het 'geweldige werk van Plasterk op dit gebied' ongedaan gemaakt te worden. Krol: "Na de weigerambtenaar en de weigerpastoor hebben we nu in Nederland ook een weigerminister."


Homo's kunnen André Rouvoets kont kussen