Vancouver Update 8:30 uur

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

De diskwalificatie van Sven Kramer op de 10.000 meter was groot nieuws. Coach Gerard Kemkers stuurde zijn pupil bij de wissel naar de verkeerde baan waardoor Kramer dag kon zeggen tegen zijn tweede goud.

De Nederlandse vrouwentweemansbob staat na de eerste twee runs negende. De Canadese vrouwen Humphries en Moyse gaan aan de leiding. De viermansbob met piloot Edwin van Calker heeft zich teruggetrokken. Van Calker zegt de olympische afdaling niet te beheersen en hij acht zichzelf niet in staat de bob te besturen.

De olympische titel bij de reuzenslalom voor mannen ging naar de Zwitser Carlo Janka. De Zwitser ging al aan de leiding na de eerste run en wist deze voorsprong uit te bouwen in run twee tot bijna vier tienden. Oostenrijk prolongeerde de titel in de landenwedstrijd bij de noordse combinatie. Na het springen stonden de Oostenrijkers nog derde maar bij het langlaufen gingen ze de Finnen en Amerikanen voorbij.

Na de eerste dag bij het kunstrijden voor vrouwen gaat de Zuid-Koreaanse Kim Yu-na aan de leiding. Met een score van 78,50 sloeg ze een gat van bijna vijf punten met de Japanse Mao Asada. Bij het biatlon ging de titel op de 4x6 kilometer voor landenteams bij de vrouwen naar Rusland. Zij bleven de Franse en Duitse vrouwen ruim voor. Op de skicross tenslotte ging de olympische titel naar de Canadees Asleigh McIvor. Hij leidde in de finale van begin tot eind en werd nimmer bedreigd.

Submitter:  Bron: FOK!sport