Uitslagen Champions League (23/02/2010)

Vanavond werden er weer twee wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Olympiakos Piraeus kreeg Girondins de Bordeaux op bezoek en VfB Stuttgart moest het opnemen tegen FC Barcelona. Hieronder volgt een overzicht van deze wedstrijden.

Olympiakos Piraeus - Girondins de Bordeaux

Girondins de Bordeaux is er in geslaagd om van Olympiakos Piraeus te winnen. In de Griekse hoofdstad Athene wist de Franse ploeg met 1-0 te winnen.

Girondins de Bordeaux ondervond nauwelijks problemen in het duel tegen de Griekse formatie, die alleen met spelhervattingen voor gevaar wist e zorgen. Kopballen van onder meer Mellberg en Maresca misten het doel. Vlak voor rust was het aan de andere aknt wel raak. Een vrije trap van Gourcuff werd door Ciani tot doelpunt gepromoveerd.

Na de pauze nam Olympiakos Piraeus meer risico, maar gaf daardoor ook meer ruimte weg. De Fransen wisten echter niet te profiteren van deze extra ruimte. In de slotfase kreeg Lua Lua nog twee goede kansen op de gelijkmaker, maar faalde.

Olympiakos Piraeus

0 - 1

Girondins de Bordeaux

45+2' Ciani

Gele kaart: Papadopoulos, Zaïri (Olympiakos Piraeus), Sané, Ciani (Girondins de Bordeaux)

VfB Stuttgart - FC Barcelona

VfB Stuttgart en FC Barcelona hebben in hun eerste duel gelijk gespeeld. In Stuttgart stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord.

De Duitsers begonen het duel veel feller dan de ploeg uit Spanje, waardoor de thuisploeg uiteindeiljk verdiend op voorsprong kwam. Hleb zette voor, waarna Cacau de bal in de touwen werkte. Ook daarna wist VfB Stuttgart nog een tweetal kansen te creëren. FC Barcelona kwam niet verder dan een poging van Messi.

Na de pauze kende FC Barcelona wel een goede start en kwam via Ibrahimovic al snel op gelijke hoogte. VfB Stuttgart was in het vervolg de weg even kwijt, maar wist zich vlot te herstellen. Toch hielden de Duitsers dit niet lang vol, waardoor het slotakkoord voor de Catalanen was. De grootste kans was opnieuw voor Ibrahimovic, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden.