Wirth: "Virgin ligt achter op schema"

Technisch directeur van Virgin Racing Nick Wirth heeft toegegeven dat zijn team achter op schema ligt. Reden hiervoor zijn de hydraulische problemen waarmee het Formule 1-team kampt. Hierdoor heeft het nieuwe team veel minder ronden kunnen rijden dan gepland.

Virgin was van plan om naar de laatste wintertest in Barcelona een aerodynamische update mee te nemen, maar ziet hier nu vanaf, omdat er nog aan de betrouwbaarheid gewerkt moet worden. "We hebben alles geprobeerd om het hydraulische probleem op te lossen, maar dat was met de onderdelen die we ter beschikking hadden gewoonweg niet mogelijk," zei Wirth.

"Het probleem is dat we zoveel hydraulische olie verliezen dat we beperkt worden in het aantal ronden dat we in elke run kunnen rijden. We wachten op de nieuwe onderdelen voor de test in Barcelona waarmee we het probleem volledig verwachten op te lossen. Hierdoor moeten we ons concentreren op het werken aan de betrouwbaarheid, terwijl we het aerodynamische pakket voor Bahrein hadden willen testen."

Toch was de Brit optimistisch over het tempo van de VR-01. "We hebben ondanks de problemen vele voorbereidingen voor de races uitgevoerd en het is fantastisch om het potentieel van de auto te zien, terwijl we weinig aan de set-up of ontwikkeling hebben gedaan en gereden hebben met redelijk wat brandstof. Geen van onze gereden ronden hebben we afgelegd met een hoeveelheid die dicht bij de kwalificatie ligt. Daarom laten we de frustraties op één gebied onze ontwikkeling niet in de weg zitten."