Vancouver Update 10:00 uur

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

We sloten gisteren af met de gouden plak van Simon Ammann tijdens het schansspringen op de grote schans. Daarna is de medailleregen natuurlijk nog even doorgegaan. Bij het langlaufen is op de 30 kilometer bij de heren de gouden plak naar de Zweed Marcus Hellner gegaan. Het zilver ging naar de Duitser Tobias Angerer en Johan Olsson behaalde de bronzen plak.

Natuurlijk nemen we ook weer even wat curling-uitslagen mee in het overzicht. De Canadese heren zijn nog ongeslagen en wonnen ook hun zesde wedstrijd met 7-6 van Groot Brittannië. De vrouwen van de Verenigde Staten wonnen met 6-5 van Groot Brittannië. De Zweedse vrouwen ging snoeihard onderuit tegen Rusland het werd 1-10.  De Deense en Zwitserse vrouwen waren iets meer aan elkaar gewaagd het werd daar 7-8 voor de Zwitsers. Duitsland ging ook onderuit, met 9-7 waren de Chinese vrouwen net iets te sterk.

Bij het vrouwen-ijshockey stond het duel tussen Zwitserland en China op het programma en dat werd gewonnen door Zwitserland met 6-0. Bij de heren moesten de Letten het opnemen tegen Slowakije, het werd daar 5-0 voor de Slowaken. De Zwitserse mannen waren met 4-5 Noorwegen net de baas en Wit-Rusland versloeg Duitsland met 3-5.

Natuurlijk vergeten we ook onze eigen Mark Tuitert niet. De Nederlander reed op de 1.500 meter bij de mannen de wedstrijd van zijn leven en wist daarmee verrassend het goud te behalen voor de Amerikaan Shani Davis en de Noor Havard Bøkko. In de tweemansbob bij de mannen gaat Andre Lange na twee runs aan de leiding. De Nederlandse bob staat op een teleurstellende dertiende plaats.

Bij het shorttrack werd Sjinkie Knegt uitgeschakeld in de kwartfinale van de 1.000 meter. De olympische titel ging naar de Koreaan Jung-Su Lee. Hij was zijn landgenoot Ho-Suk Lee te snel af. Op de derde plaats eindigde Anton Apolo Ohno die daarmee zijn zevende olympische medaille veroverde. De olympische titel op de 1.500 meter bij de vrouwen ging naar de Chinese Yang Zhou.