Lang verloren dochter na 38 jaar verkracht via tv-show

Een Spaanse vader die op televisie zat te janken dat hij zijn dochters na bijna veertig jaar weer eens wilde zien, heeft een van hen na al die jaren seksueel misbruikt. De dochter nam hem mee naar haar huis waar ze een aantal keren door hem werd verkracht. De 'liefhebbende vader' is donderdag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

Het drama begon al in 2003, toen de dochter zat te kijken naar 'El Diario de Patricia', een tv-show waar uiteengevallen gezinnen na jaren weer met elkaar worden herenigd. De vrouw herkende hierin haar vader, die snikkend vertelde dat hij zijn dochters sinds de scheiding in 1966 nooit meer had gezien.

Nadat ze via het programma telefonisch met haar vader in contact was gekomen, besloot ze hem te ontmoeten. De eerste ontmoeting sinds 38 jaar tussen haar 65-jarige vader en haar vond plaats in Torremolinos. De leuke stemming veranderde echter snel toen hij haar ineens op de mond zoende.

In plaats van het contact met haar vader te verbreken, nodigde ze hem uit in haar huis in Malaga. Hier heeft hij haar stelselmatig seksueel misbruikt, zo kreeg de rechter te horen. Uiteindelijk verkrachtte hij haar.

Uit een psychiatrisch onderzoek is gebleken dat de vrouw niet normaal kon reageren op haar vaders misbruik omdat ze in haar leven te weinig steun heeft gehad. De vader moet nu een gevangenisstraf van zeven jaar uitzitten.