Verdachte moord op lerares vluchtte tijdens verlof

Een van de verdachten in de zaak rond de moord op de 56-jarige lerares Marie-José Mullens uit Spaubeek was op de vlucht nadat hij niet was teruggekeerd van een 'incidenteel' verlof toen de vrouw werd vermoord. Het gaat om een 41-jarige verdachte uit Geleen, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vandaag.

De man zit sinds november weer vast. Waarvoor hij eerder werd veroordeeld, wil de woordvoerder niet zeggen.

De man had eind maart incidenteel verlof gekregen, dat wordt verleend voor bijvoorbeeld het bezoeken van een begrafenis of ziekenhuisbezoek. Na het verlof eind maart keerde hij niet meer terug.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie zat de man in het laatste deel van zijn detentietijd. Hij zat al in een halfopen inrichting, waarbij gevangenen eens in de vier weken een weekeinde naar huis mogen. Van dit verlof was hij altijd teruggekeerd.

Mullens werd half mei vorig jaar na een brand in haar huis aan de Zandstraat in de Limburgse plaats dood aangetroffen in de badkuip. Ze bleek met geweld om het leven te zijn gebracht.

In de zaak zijn in november twee verdachten opgepakt. Naast de 41-jarige man uit Geleen is ook een 25-jarige man uit Sittard aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de moord. De 25-jarige man zit niet meer in de cel, maar geldt nog wel als verdachte.

De 41-jarige man uit Geleen zat bij zijn arrestatie in de zaak rond de moord op de lerares al vast in Duitsland vanwege een ander vergrijp.