Nieuwe afvalrage: parasitaire wormen in je lijf

In Hongkong doet men alles voor een slanke lijn. De nieuwste rage onder de afvallers is het slikken van parasitaire wormen. Het slikken van deze spoelwormen blijkt echter levensgevaarlijk te zijn.

Het Hongkongse ministerie van Gezondheid heeft zelfs een officiële waarschuwing de deur uitgedaan over deze wormen. De beestjes kunnen namelijk buikkrampen, een opgezette buik, braken, diarree en ondervoeding veroorzaken. "De parasieten kunnen zelfs dodelijk zijn als complicaties als obstructies van alvleesklier, darmen of galwegen om de hoek komen kijken", laat een woordvoerder weten.

"De spoelwormen kunnen zelfs organen als de longen binnenvallen. De besmetting kan alleen worden behandeld als de parasiet het loodje legt door medicatie. Indien dit niet het geval is, is een operatie noodzakelijk." De beste man wil erop aandringen dat mensen voor het starten met een dieet een arts raadplegen. De beste methode is nog altijd minder eten en meer bewegen, zo laat hij weten.

Zwaarlijvigheid is in korte tijd uitgegroeid tot een groot probleem in de voormalige Britse kolonie. Het nieuwste wapen in de strijd is te koop op Chinese websites. Deze wormen, van de soort Ascaris, kan maar liefst veertig centimeter lang worden en legt dagelijks 200.000 eitjes in haar gastheer of -vrouw.


Ideale afslankmethode. Eet smakelijk!