Telegraaf trapt in SGP-grap

De Telegraaf is in een grap van de SGP getrapt. 'SGP gaat vrouw weren via trucs' kopte de Telegraaf gisteren in de bekende chocoladeletters op de voorpagina. De Christelijke partij zou voor het eerst vrouwen boven aan de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen zetten. In ruil daarvoor moesten die vrouwen hun zetel afstaan aan een man als ze daadwerkelijk gekozen zouden worden.

Maar volgens SGP-persvoorlichter Menno de Bruijne heeft de Telegraaf een grap tot nieuws verheven. "De grap was: de SGP-vrouwen staan achter hun mannen, dus komen de dames Van der Vlies en Van der Staaij en Dijkgraaf op de kandidatenlijst te staan achter hun mannen." Het zou een grap zijn die al langer in de wandelgangen van de Tweede Kamer rondzingt. "Het klopt dus niet", meldt de partij.

"De Telegraaf meldt óók dat de SGP verwacht dat de Hoge Raad eind deze maand een oordeel zal vellen dat negatief uitpakt voor de partij. De SGP doet niet aan voorspellingen. We hebben goede reden aan te nemen dat de rechter eenzelfde afweging zal maken als de Raad van State. Die deed al eerder in hoogste instantie een voor de SGP gunstige uitspraak."