Vrouw vecht ruim 10 jaar om 14 cent

Janet Maitland is een vrouw van principes. De Amerikaanse, uit de stad Livermore in de staat Californië, heeft ruim tien jaar om veertien dollarcent gevochten. Ze zagen haar bij de klantenservice van een telefoonmaatschappij dan ook liever gaan dan komen.

Ruim tien jaar geleden deed telefoonmaatschappij TTI haar een 'geweldig aanbod'. "Ze vertelden me dat ik voor 5,4 cent per minuut kon bellen", vertelt Maitland. "Iedere minuut werd in tien stukken verdeeld, waardoor je kleine rekeningen krijgt. Ik heb er zelfs eentje van twee cent gekregen!"

Ze kocht een beltegoed van vijf dollar en na bijna tien jaar had ze nog veertien cent over. Ineens bleek haar veertien cent vanuit het niets te zijn verdwenen. Hierop belde ze diverse malen met de klantenservice, waar haar werd verteld dat het tegoed zou worden teruggestort op haar credit card of dat ze ernaar kon fluiten.

"Het is veertien cent, het is mijn veertien cent! Ze zaten me achter de broek vanwege twee cent, ze stuurden me zelfs een rekening voor twee cent. Ze willen gewoon hun geld." De klantenservice werd het zeurende mens beu en besloot een vertegenwoordiger te sturen om het geschil op te lossen. "Ik kreeg zijn privénummer. Maar wat een verrassing, hij was er niet."

Uiteindelijk blijkt TTI een dubieuze telefoonmaatschappij te zijn. Nadat deze werd overgenomen door een van Amerika's grootste telefoonmaatschappijen, Verizon, is het alsnog goed gekomen. Maitland heeft uiteindelijk een cheque gekregen van Verizon, met het enorme tegoed van maar liefst veertien cent.

Het blijkt uiteindelijk een vergissing te zijn van TTI. Een medewerker dacht ten onrechte dat kleine bedragen nimmer worden teruggestort, tenzij er een cheque wordt geschreven.


Een reportage over de principiële vrouw