Hetero slachtoffer antihomogeweld in Amsterdam

Een man is gisteravond in Amsterdam het slachtoffer geworden van antihomogeweld. Het 50-jarige slachtoffer, dat overigens heteroseksueel is, stond voor de deur van de winkel Gay & Gadgets in de Spuistraat en werd door twee mannen aangevallen. Hij is met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, meldt VVD-gemeenteraadslid en ProGay-voorzitter Frank van Dalen.

De mishandeling vond rond 22.00 uur plaats. De man, die een tas bij zich had van de homowinkel, werd door twee jongens van rond de 20 uitgescholden en belde hierop 112. Vervolgens ontstond een handgemeen, waarbij de man werd geschopt en geslagen terwijl hij op de grond lag. Het tafereel is door beveiligingscamera's vastgelegd.

Van Dalen laat weten 'geschokt' te zijn. Vorig jaar steeg het aantal gevallen van geweld en bedreiging tegen homo's tot 371, bijna een kwart meer dan een jaar eerder. "Dit incident toont aan dat antihomogeweld zich tegen iedereen keert, homo's en hetero's."

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan, maar is voornemens dit spoedig te doen, meldt een woordvoerder. Overigens heeft de politie nog niet onomstotelijk vast kunnen stellen dat het om antihomogeweld gaat.