Superman redt vrouw van GHB-verkrachting

Elizabeth Caulwell uit het Engelse Wigan is vanaf nu een groot fan van Superman. De superheld redde de 26-jarige moeder namelijk van een wisse verkrachting.

Elizabeth zakte in een kroeg plotseling in elkaar na te hebben gedronken van een drankje dat was gemengd met GHB of het slaapmiddel Rohypnol. Nog voor de verkrachter kon toeslaan, kwam er een mysterieuze man in een blauw pak met rode cape aan die haar naar een ambulance droeg. De superheld verdween net zo snel als hij was gekomen en liet haar ingewikkeld in zijn rode cape achter.

Eenmaal hersteld van plaatselijke verlamdheid ging de jonge vrouw met behulp van de krant op zoek naar haar redder. Uiteindelijk bleek de 23-jarige Paul Longmire in het Superman-pak te zitten. Hij was die avond op stap geweest met wat vrienden.

"We zagen haar struikelen en op haar gezicht gaan", vertelt Paul. "Ik probeerde haar te ondersteunen maar haar benen werkten niet mee. Ik besloot haar op te tillen en naar de ambulance te dragen. Omdat ze rilde van de kou, sloeg ik mijn rode cape om haar heen. Ik vind het geen heldendaad. Ik heb slechts iemand geholpen."

De getrouwde Elizabeth was op stap met een paar vrienden en haar zus. "Ik heb hooguit drie drankjes gedronken toen ik instortte", vertelt ze. "Uren later werd ik wakker in het ziekenhuis. Volgens de artsen bleek ik te zijn gedrogeerd."

"Ik was vastbesloten mijn superheld te vinden om hem te bedanken en de cape terug te geven. Nu zijn we vriendjes op Facebook." Waarom Paul gekleed in een strak Superman-pakje op stap ging, is helaas niet bekend.