Winkeldief schrijft: een mens moet toch eten

Een 41-jarige man uit Rosmalen heeft op een wel heel opmerkelijke manier spullen gestolen uit een supermarkt aan de Vreeburg in zijn woonplaats. De man stopte een volle kar boodschappen in zijn tas en overhandigde de caissière in plaats van geld een briefje met daarop de tekst 'een mens moet toch eten', meldt de politie vandaag.

Op het papiertje stond ook de mededeling dat de politie maar moest worden gebeld. Er was tevens een kopie van zijn identiteitsbewijs op te zien. Na de overhandiging van het briefje liep de man met de boodschappen de winkel uit.

De gealarmeerde politie zocht de man thuis op en hield hem aan. De man bleek al een deel van de boodschappen te hebben opgegeten of opgeborgen en was druk bezig de barcodes van de producten te halen.

De man gaf aan de agenten aan dat hij later, als hij weer wat geld had, met de barcodes terug naar de winkel wilde gaan om de spullen alsnog af te rekenen. De kennelijk armlastige Rosmalenaar zei dit al vaker te hebben gedaan.

De supermarkt heeft in dit geval echter aangifte gedaan van diefstal. De man is na verhoor vrijgelaten. Een deel van de gestolen boodschappen is inmiddels weer terug bij de winkel.