Indian Summer Festival strikt UB40

Het Indian Summer Festival heeft voor het eerst in zijn bestaansgeschiedenis een grote internationale act weten te strikken. De Britse reggaeband UB40 komt op 19 juni naar Noord-Holland voor de jubileumeditie van het festival. Het Indian Summer Festival wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

UB40 zal het festival afsluiten. Initiatiefnemer Marco Kuiper is in zijn nopjes met de reggaeband. "Dat we afsluiten met UB40 vind ik de kers op de taart. We willen de bezoekers duidelijk maken dat we echt samen met hen een feestje willen vieren."

Het Indian Summer Festival werd in 2001 voor het eerst georganiseerd. Toen kwamen slechts 750 bezoekers naar het Noord-Hollandse Broek op Langedijk. In de loop der jaren groeide het festival, vorig jaar trok Indian Summer Festival zo'n 25 duizend bezoekers.

Voor de jubileumeditie wist de organisatie eerder al Bløf, Di-Rect en Ben Liebrand te strikken. Vandaag werd duidelijk dat ook de dj's Marco V., Jean en Erick E. van de partij zijn. De voorverkoop voor Indian Summer Festival gaat aanstaande zaterdag van start.