OV-chipkaart opent afvalcontainers

De OV-chipkaart kan klaarblijkelijk niet alleen gebruikt worden voor trein, bus en tram, maar ook voor het openen van afvalcontainers. Twee studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) ontdekten het extra handigheidje van de chipkaart bij toeval. Volgens de twee studenten, Jeroen den Hollander en Stefan Forschelen, kunnen afvalbakken op meerdere plekken in Eindhoven geopend worden met de pas.

De ontdekking was puur toeval: "Stefan vergiste zich. In plaats van de Stadspas hield hij per ongeluk zijn chipkaart voor de lezer. Tot onze verbazing ging de container open", aldus Den Hollander. De gemeente Eindhoven begrijpt niet hoe het kan dat de containers werken met de OV-chipkaarten. Volgens een woordvoerder gaan ze er 'naar kijken'. Normaal kunnen de containers alleen geopend worden met een speciale stadspas, tenminste, dat is de bedoeling. Deze pas werkt alleen op bepaalde containers binnen je postcodegebied.

Het is de eerste keer dat een dergelijke melding bij OV Studenten Chipkaart, de organisatie die de invoering van de chipkaart coördineert, binnenkomt. Ze nemen de zaak 'uiterst serieus'. Er is wel eens een dergelijke melding binnengekomen van studenten die zeiden dat ze met de kaart een boek konden lenen bij de bibliotheek, maar dat bleek om een grap te gaan.

 

 

Bekijk hier de reportage van ED.nl