Duitse arbiter maakt blunder van het jaar

Zelden zal een beslissing van de scheidsrechter zo hevig op de lachspieren hebben gewerkt als tijdens het duel tussen MSV Duisburg - FSV Frankfurt. Een poging van Duisburg-speler Christian Tiffert belandde via de lat een meter voor de doellijn. Tot ieders verbazing wees arbiter Marco Fritz naar het midden: doelpunt.

In Duitsland wordt al gesproken over een 'Skandaltor'. Tot ieders verbazing in Duisburg hadden zowel Fritz als zijn assistenten niet geconstateerd dat de bal ruim voor de doellijn stuiterde.  "Als ik zeker had geweten dat die bal niet zat, had ik hem niet geteld. Ik vertrouwde op de aanwijzingen van mijn assistent", verklaarde de arbiter na afloop met een stalen gezicht tegenover de Duitse pers.

Bij het vieren van zijn 'treffer' kon Tiffert zijn verbazing niet verbergen en op de bank van Duisburg werd de beslissing met veel gelach ontvangen. Gezien het feit dat het om de 5-0 ging, lieten de spelers van Frankfurt het na hevig te protesteren bij Fritz. Waarschijnlijk waren ze te verbouwereerd om te reageren op deze ongelooflijke beslissing van de arbiter.

Bekijk hieronder de beelden:

 

Wil je meepraten over deze en meer arbitrale blunders? Ga dan naar het VBL-forumtopic!