Nederland heeft genoeg van 'gepekelde' auto's

Het is dit weekend topdrukte bij wasstraten in heel het land, laat een BOVAG-woordvoerder vandaag weten. De reden: veel Nederlanders hebben besloten het vuil en de zoutresten van de afgelopen vorstperiode van hun auto te spoelen.

Het is niet bekend hoeveel auto's dit weekend een wasbeurt kregen, maar bij MacCarwash in Amersfoort, dat een capaciteit heeft van honderdvijftig auto's per uur, stond gisteren de hele dag een lange wachtrij. "Dit weekeinde slaat alles, ik heb het nog nooit zo druk gehad", laat een woordvoerder van het autowasbedrijf weten. Ook in Aalsmeer was het erg druk. Vanaf vrijdag stonden daar rijen Nederlanders die wel een dag vrij leken te nemen om hun auto te kunnen wassen.

Volgens de BOVAG is de ingetreden dooi de reden waarom veel mensen nu een bezoek brengen aan de wasstraat. Aan de zwarte sneeuwresten langs de weg was het namelijk goed te zien hoe vies het eigenlijk is op de weg, zo laat de woordvoerder weten.

Nederland kent 175 autowascentra die bij de BOVAG aangesloten zijn. Daarnaast zijn er nog een groot aantal wasstraten, bijvoorbeeld bij tankstations, dat niet bij de BOVAG aangesloten is.