Nieuwe film Clooney goed ontvangen

De film 'Up in the Air', één van de favorieten voor de Oscaruitreiking in maart, wordt goed ontvangen door de Nederlandse pers. Bijna iedere recensie van de film is lovend. Dat blijkt uit een analyse van alle recensies door de website Popcornmeter.nl.

Het Algemeen Dagblad omschrijft de film van regisseur Jason Reitman als 'een briljante mix van satire, romantiek en maatschappijkritiek'. Volgens De Telegraaf is de film een 'hoogvlieger' en NRC Handelsblad noemt Up in the Air een 'fijnzinnig geregisseerde komedie'. Ook Het Parool is erg enthousiast. De enige negatieve recensie in Nederland komt van dagblad Trouw. Volgens die krant haalt een 'zedenprekerige inslag' de film onderuit. "Dan begint Up in the Air meer en meer te lijken op de kersttoespraak van onze majesteit", aldus Trouw.

De film gaat over een crisismanager (Clooney) die de wereld over vliegt om in opdracht van bedrijven mensen te ontslaan. Wanneer zijn baas gaat bezuinigen moet hij zelf voor zijn baan vechten. FOK!-recensent Marco van Hoof gaf Up in the Air 4,5 sterren.

Kijk voor meer filmrecensies op de Review-afdeling van de Fok!Frontpage.