Uitslagen Copa del Rey

Deze midweek zijn de achtste finales van de Copa del Rey afgerond. Er werd afscheid genomen van bekerhouder Barcelona, maar er waren meer verrassingen in het bekertoernooi van Spanje.

Zo moest Villarreal dinsdag een 1-1 gelijkspel verdedigen in eigen huis. Dat leek goed te gaan, totdat tegenstander Celta de Vigo in blessuretijd een strafschop verzilverde. Valencia leek in Riazor terug te komen van de 1-2 thuisnederlaag die het vorige week leed. Door goals van Nikola Zigic leidde de ploeg van Unai Emery bij rust met 0-2. Toch zou Depor de volgende ronde bereiken doordat Filipe Luís en Juan Rodríguez de stand gelijktrokken.

Verdere verrassingen bleven deze week uit. Atlético de Madrid kwam terug van een 3-0 nederlaag die het in Huelva leed. Thuis won het met 5-1, mede door twee goals van Simão. Mallorca moest vrezen tegen Rayo Vallecano. In Madrid verloor het met 2-1 en thuis kwam het 0-1 achter. Na de thee stelde Mallorca orde op zaken en liep aan de hand van Víctor Casadesús uit naar 3-1. Málaga verspeelde tege Getafe een 2-1 voorsprong. In Madrid werd het 5-1.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de kraker Sevilla - Barcelona (0-1).