Israëliër gearresteerd om harem

De Israëlische politie heeft vandaag een man gearresteerd die in zijn appartement in Tel Aviv een harem onderhield. De man is vader van 37 kinderen en wordt verdacht van slavernij, verkrachting en incest.

De harem van de man bestond uit zeventien vrouwen die in een staat van bijna totale slavernij werden vastgehouden. Volgens de politie hebben de vrouwen hem in totaal 37 kinderen geschonken. Sommige van de kinderen zijn zelfs zijn kleinkinderen. De Israëliër beheerde het geld van de vrouwen en misbruikte en mishandelde hen.

De Israëlische autoriteiten hadden al eerder onderzoek gedaan naar de zelfverklaarde genezer, maar had toen niet voldoende bewijs om de man aan te klagen. Een recent aangenomen wet tegen mensenhandel opende de deur naar een aanklacht voor slavernij. Dat heeft politiewoordvoerder Micky Rosenfeld vandaag gezegd.

Er wordt nu bekeken of ook andere vrouwen en kinderen aan de zaak gekoppeld kunnen worden. Een tv-programma op het Israëlische Channel 10 maakte vorig jaar een documentaire over de man. Toen waren er volgens het programma 32 vrouwen en 89 kinderen in het appartement.

Op 24 januari zal de Israëliër worden voorgeleid aan de rechter. In de tussentijd zit de man opgesloten in gevangenis. Hij claimt dat hij onschuldig is en dat de vrouwen uit eigen vrije wil bij hem woonden.