Man vlucht dak op voor politie

Een 23-jarige automobilist heeft gisteren na door rood te zijn gereden geprobeerd aan de sterke arm der wet te ontkomen door op het dak van een huis in Nieuwegein te klimmen. Dat meldt de politie vandaag.

Agenten zagen de man rond 21.30 uur op de Martinabaan in zijn woonplaats Nieuwegein door rood rijden. De automobilist kreeg een stopteken, negeerde dat en ging er met hoge snelheid vandoor. De politie zette hierop de achtervolging in, waarbij de automobilist meerdere keren te hard reed en verkeerszuilen links passeerde.

Ook probeerde hij meerdere keren een botsing te veroorzaken met de achtervolgende politiewagen, waardoor de bestuurder van de politieauto moest uitwijken. In een wijk stopte de man opeens, sprong hij zijn auto uit en rende hij een woning binnen.

De automobilist had de deur dichtgegooid, maar terwijl de agenten probeerden via een hulpofficier van justitie een machtiging te krijgen om de woning binnen te komen, werd de voordeur opengedaan. De bewoonster zei de agenten dat de man niet meer in haar huis was. De politiemannen zagen vervolgens op het balkon voetstappen in de sneeuw, maar op het balkon ernaast niet.

De agenten kwamen hierop tot de conclusie dat de man alleen naar boven kon zijn geklommen, wat ook zo bleek te zijn. Uiteindelijk wisten ze de man zover te krijgen dat hij van het dak af kwam. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek in de cel gezet. De auto van de man is in beslag genomen.