Mogelijk binnen 5 jaar aliens ontdekt

NASA beweert dat ze binnen vier of vijf jaar een mogelijk leven bevattende planeet zullen aantreffen. Mogelijk zelfs al dit jaar, zo luidt één van conclusies van de jaarlijkse American Astronomical Society.

Vorige week werden verschillende nieuwe exoplaneten ontdekt. Exoplaneten zijn planeten die om andere sterren dan de zon cirkelen. Deze ontdekkingen sterken astronomische wetenschappers in hun opvattingen dat stabiele planeten waar leven zich kan ontwikkelen, zoals de aarde, in overvloede aanwezig zijn in het universum.

Hét aangewezen instrument om dergelijke planeten te vinden is de Keplertelescoop. Deze telescoop is speciaal ontworpen om sterren in de gaten te houden en te kijken of er planeten omheen cirkelen. Als er eenmaal een potentiele levensvatbare planeet gevonden is, dan zal NASA een speciale telescoop moeten ontwikkelen die kijkt of er zuurstof, water, koolstofdioxide en eventuele signalen van industriële uitstoot zijn. Zo’n telescoop zou ongeveer vijf miljard dollar kosten.

Tot nu toe zijn er in totaal 422 exoplaneten ontdekt.

En zelfs de katholieke kerk begint in buitenaards leven te geloven, getuige een door die kerk georganiseerde conferentie over het vooruitzicht van de komst van aliens.